Telenor hello data

Telenor Hello Data néven új, korlátlan hipernetet kínáló tarifát vezetett be a Telenor

A Telenor úgy döntött, hogy végleg eltörni a mobilcsomagok korlátait. Az új Telenor Hello Data tarifák mindegyikével elérhető a korlátlan hipernet hálózat.

Az új tarifa azoknak lesz előnyös, akik sok olyan szolgáltatást használnak, amely magas adatforgalmat fogyaszt, vagy sűrűn használják a mobiljukon elérhető netet az asztali számítógépükén megosztva. Ha bizonyos adat mennyiséget nem használsz fel, akkor megérheti inkább egy kisebb csomagot választani.

A mobil tarifa összehasonlító kalkulátorunkkal megnéztük és az alábbi táblázatban a különböző tarifáknál beírtuk, hogy hány GB adathasználat után éri meg váltanod valamelyik Telenor My Data tarifára.

Telenor Hello Data StartTelenor Hello Data StandardTelenor Hello Data MediumTelenor Hello Data Premium
Belföldön felhasználható adatKorlátlan
Hívás bármilyen belföldi hálózatba és EU roaming 50 perc 200 perc 500 perc Korlátlan
További perc és SMS díj35 Ft Korlátlan
HűségidőNincs
Mekkora adathasználat mellett ajánljuk?4.5 GB felett éri meg6 GB felett éri meg8 GB felett éri meg10 GB felett éri meg
Havidíj e-Komfort csomaggal, készülék nélkül, új előfizetőknek5 990 Ft
Megnézem
 9 990 Ft
Megnézem
 14 990 Ft
Megnézem
 19 990 Ft
Megnézem
Telenor Hello Data Start
Belföldön felhasználható adatKorlátlan
Hívás bármilyen belföldi hálózatba és EU roaming50 perc
További perc és SMS díj
35 Ft
HűségidőNincs
Mekkora adathasználat mellett ajánljuk?4.5 GB felett éri meg
Havidíj e-Komfort csomaggal, készülék nélkül, új előfizetőknek5 990 Ft
 Megnézem
Telenor Hello Data Standard
Belföldön felhasználható adatKorlátlan
Hívás bármilyen belföldi hálózatba és EU roaming200 perc
További perc és SMS díj35 Ft
HűségidőNincs
Mekkora adathasználat mellett ajánljuk?6 GB felett éri meg
Havidíj e-Komfort csomaggal, készülék nélkül, új előfizetőknek9 990 Ft
Megnézem
Telenor Hello Data Medium
Belföldön felhasználható adatKorlátlan
Hívás bármilyen belföldi hálózatba és EU roaming500 perc
További perc és SMS díj
35 Ft
HűségidőNincs
Mekkora adathasználat mellett ajánljuk?8 GB felett éri meg
Havidíj e-Komfort csomaggal, készülék nélkül, új előfizetőknek14 990 Ft
Megnézem
Telenor Hello Data Premium
Belföldön felhasználható adatKorlátlan
Hívás bármilyen belföldi hálózatba és EU roamingKorlátlan
További perc és SMS díjKorlátlan
HűségidőNincs
Mekkora adathasználat mellett ajánljuk?10 GB felett éri meg
Havidíj e-Komfort csomaggal, készülék nélkül, új előfizetőknek19 990 Ft
Megnézem

 

Tipp: Ha a Hello Data Premium-al szemezel, akkor érdemes megnézned a Vodafone Red Extra EU+ csomagot. Ha 10 GB-ot fogyasztasz, korlátlanul szeretnél beszélni és SMS-ezni, akkor havi 15.495 Ft-ra jön ki. 10 GB felett viszont a Hello Data éri meg jobban.

Jó hír és szintén újdonság a piacon, hogy a tarifára nem kell két éves hűséget aláírnod, hanem hűség nélkül is megköthető. Ebben az esetben figyelni kell arra is, hogy az árak változhatnak.

Ha Telenoros vagy és van hűséged, akkor is tudsz váltani, csak arra kell figyelned, hogy a tarifa havidíja legalább annyi legyen, mint amennyit most fizetsz, ellenkező esetben kötbért kell fizetned. Erről itt olvashatsz bővebben. 

A korlátlan hipernet sebessége

A hipernet csomagok maximális elméleti sebessége 150/20 Mbit/s . A tényleges sebesség mindig attól függ, hogy az adott földrajzi ponton milyen minőségű a hálózat és mennyien használják azt. A következő térképen meg tudod nézni, hogy hol érhető el 4G sebességgel a korlátlan hipernet. (a térkép jobb oldalán be kell pipálnod a 4G gombot).

Milyen feltételekkel használhatod korlátlanul a mobilnetet? Meg lehet osztani?

A Telenor korlátlan hipernet csomagokat kizárólag egyéni felhasználásra “normál” felhasználás mellett lehet igénybe venni. Megkérdeztük, hogy a Telenor mire gondol a “normál” felhasználás alatt.

 • Az előfizetőnek minden hónapban legalább egy hanghívást kell kezdeményeznie
 • A csomag nem használható gépek közti kommunikációra (pl: távfelügyelet)
 • A SIM kártya csak telefonban használható, nem rakhatod olyan eszközbe, ami kizárólag adatmegosztásra való.

Van adatforgalmi limit? Mit mond erről a Telenor?

hello_data_korlatok

Ez azt jelenti, hogy be tudod tenni a hello data SIM kártyádat akár egy régi mobilba, amely alkalmas az internet megosztásra és így használhatod akár otthoni hotspotként is. Nem lesz rajta lassítás és adatforgalom korlát sem. Csak arra kell figyelned, hogy minden hónapban indíts egy hívást a telefonodról.

Újságíró vagy? Van saját blogod, weboldalad vagy közösséged?

Szabadon felhasználhatod cikkjeinket, ha linkelsz a forrás anyagra weblapodról.

Ha szeretnél tőlünk adatokat, statisztikákat, elemzéseket vagy véleményeket, vedd fel velem a kapcsolatot a kallai.barnabas@tarifaexpert.hu címen.

[Total: 22    Average: 4/5]
 • Barnabás - TarifaExpert

  A TarifaExpert társalapítója vagyok. Célom, hogy segítsünk neked a bonyolult szolgáltatásokat átláthatóvá és összehasonlíthatóvá tenni. Kalkulátorunkkal az egyedi igényeid alapján megtaláljuk neked a legjobb ajánlatot. A tarifa összehasonlítás sosem volt még ilyen egyszerű.

 • TarifaExpert

  Mit gondolsz a korlátlan hipernet csomagokról? Neked megérné váltani?

  • szusi

   nekem olyan előfizetésem van (flotta), ami lassítja a netet, ha elfogy az adatcsomag. ezt az EU roaming eltörlése után hogy fogom tudni használni? mondjuk ausztirában is lassítani fogja, vagy ott kikapcsolja?

   • TarifaExpert

    Szia! Ez nagyon jó kérdés, az egyik Telekomos flottában, amit mi értékesítünk úgy működik a roaming adatforgalom, hogy ameddig van adatod, addig tudod külföldön használni, de a lassítás már nem megy roaming környezetben. Meg kell kérdezned a flotta szolgáltatódat, hogy nálatok hogyan megy, de azt tippelném, hogy lassítva nem fogsz tudni külföldön korlátlanul netezni még akkor sem, hogyha bevezetik az új szabályozást.

 • Argen987

  Nekem Hello data start csomagom van kizárólag netezésre használom .. a havi 1 hívás megvolt …. a probléma az hogy Sándorfalván habár egész területén a 4G hálózat megvan .. .. a szerződés követő 1 hétben egész végig LTE volt azaz 4G .. 10 GB-ot lassan elérem .. és már csak H+ ba van .. jelentősen lassabb .. Szegeden jártam .. ott max jelerősség volt azaz a 4 ből 4 . és nagyon gyors volt a net .. olyan 50/30 Sándorfalván pedig lakásban a 4 ből . 2 vagy 3 .. ott pedig 40/12.. 1 hét elteltével már a 0.10/0.00 sem éri el …

  • Géczi Attila

   Nekem is ez a csomagom van. Az elmúlt számlázási időszakban (egy hónap alatt) 71 Gb-ot tekertem rá, hála a 4k-s youtube-nak. Nem lassítottak be. Pesten 4G+ van. Most is hozza a 140/42 es valós sebességet kültéren. Szerintem inkább a telefonodat nézesd meg.

 • Lili

  Nekem ma azt mondta az ügyintéző csaj, hogy nem használhatom a csomagot úgy, hogy a telefonom hotspot a laptopomhoz, mert az már ipari felhasználásnak minősül és egy idő után figyelmeztetést kapok, hogy ha így folytatom, vissza kell váltanom más csomagra…. Teljesen össze vagyok zavarodva.

  • Lili

   Ja igen, azóta kiderült, hogy az ügyintéző csaj beszélt hülyeséget, a Telenor üzenetben felvilágosított, hogy valóban használható hotspotként a telefon…