Netinfo – hogyan vásárolj adatcsomagot a Vodafone-nál

A Netinfo a Vodafone online felülete, ahol Kiegészítő adat opciókat vásárolhatsz, ha az adott hónapban elfogyna a tarifacsomagodba foglalt adatmennyiség. Gyakran elfogy az adatcsomagod? Lehetséges, hogy nagyobb adatcsomagra van szükséged. TarifaExpert tagok 40% kedvezménnyel netezhetnek, nézd meg a csomagjainkat itt.

Netinfo használata mobilról (ajánlott)

Az alkalmazás használata mobilról a legkényelmesebb, mivel ha mobiltelefonról nyitod meg a netinfo.vodafone.hu linket, akkor a készüléked érzékeli, hogy Vodafone mobil adathálózatra vagy csatlakozva és automatikusan beléptet a felületre.

Fontos: Az automatikus belépés funkció csak Vodafone-os hálózatról működik, ha WiFi-re vagy kapcsolódva az asztali felülethez hasonlóan felhasználónév és jelszó megadása szükséges.

Netinfo belépés: Használd a netinfo.vodafone.hu linket. A belépés után az alábbi képet kell látnod:

Vodafone Netinfo nyitó felület

Az oldal tetején találod a kiemelt adat opciókat, ha ezek nem felelnek meg neked, akkor görgess lejjebb az oldalon és válaszd ki az Adatvásárlás gombot.

netinfo adatvásárlás

 Ha osztható adat csomagod van (pl: Vodafone RED Extra), akkor a Netinfo oldalon kétfajta adatvásárlási lehetőség is elérhető számodra. Amennyiben olyan kiegészítő adatcsomagot akarsz venni, amit több eszközön is használhatsz (pl: mobilon és tableten) válaszd az Oszthato adat vásárlás gombot.

netinfo osztható adat vásárlás

Figyelj arra, hogyha nem osztható adatot veszel, akkor a kiegészítő adatcsomagot csak azon a SIM kártyán fogod tudni felhasználni, amivel az adatcsomag vásárláskor be voltál jelentkezve a Netinfoba. Ezt az oldal tetején találhatod.

Fontos: A kiegészítő adat opciók számlás előfizetés esetén jellemzően a számlázási ciklus végéig használhatóak fel, vásárlás előtt mérlegeld, hogy várhatóan mennyi adatot fogsz felhasználni, mielőtt újra elérhető lenne a tarifacsomagodba foglalt adatforgalom.

Netinfo használata asztali számítógépről

Ha otthoni számítógépről szeretnéd használni a netinfót, akkor ez a Vodafone oldalán történő belépést követően teheted meg.

Sajnos, mivel a legtöbb esetben az otthoni számítógéped nem mobilnetről működik (ami a Vodafone hálózatát használná), így a Vodafone nem tud beléptetni a Netinfo felületére automatikusan, így a belépéshez telefonszám és jelszó megadására van szükség.

Ha még nincs jelszavad, akkor a belépés előtt regisztrálnod kell.

A Vodafone online ügyfélszolgálatba belépve az Internet gombra kattintva érheted el a netinfó felületét.

netinfo nyitó felület elérés

A mobil felülethez hasonlóan az oldal tetején láthatod a kiemelt adat opciókat. Mivel itt nem minden esetben látszik a számodra elérhető összes opció, ezért az oldalon lejjebb görgetve keresd meg az “Adatvásárlás” menüpontot.

Válaszd ki a neked megfelelő adatcsomagot és kattints a “Megrendelem” gombra, majd a felugró ablakban erősítsed meg a megrendelési szándékodat.

netinfo megrendelés véglegesítése

Melyik adatcsomagot válasszam? Kedvezmények a netinfo-ba rejtve

A Vodafone folyamatosan változtatja az adatopciók méretét és azok árait, de alapvetően három fő csoportba tudjuk sorolni az elérhető adatcsomagokat, ezek a következőek? Automatikus Plusz adat, Plusz adat és a Megújuló Plusz adat.

Az Automatikus Plusz adat egy olyan szolgáltatás, amit szerződéskötéskor kapcsolhattak be az előfizetéseden. A szolgáltatás úgy működik, hogy amikor elfogy az összes mobilneted aktiválódik és még +500 MB vagy +1 GB-ot hozzátesz a csomagodhoz. Ezzel az lehet a baj, hogy nem te kontrollálod a vásárlást, lehetséges, hogy már csak néhány nap van a számlazárásig, amikor újból lesz neted és addig nem szeretnél fizetni érte. A másik probléma, hogy ezek a csomagok viszonylag drágák. Érdemes belépned a netinfóba és ellenőrizni, hogy aktiválva van-e neked ez a szolgáltatás. Ha megtalálod, akkor itt le is tudod mondani, vagy felhívhatod a 1270-es ügyfélszolgálati számot is.

A Plusz adat az előfizetéses ügyfelek számára elérhető “standard” adatcsomag. Előfizetéstől függően különböző méretekben és árakon érhető el. Ha rendelsz egy ilyen adatcsomagot, akkor a benne foglalt adatmennyiséget számlazárásig tudod felhasználni és a következő havi számládban fog megjelenni az opció díja.

A Megújuló Plusz adatot szintén előfizetéses ügyfelek rendelhetik meg. Az opció lényege, hogy egy megrendelés nem csak a számlazárásod végégig érhető el, hanem a következő hónapban is aktiválódni fog a megrendelt csomag.

Cserébe ezek az adatcsomagok ~ 20%-al olcsóbbak!

Fontos tudni: A Megújuló plusz adatra nem kell hűségidőt aláírnod, ezért bármikor lemondható. Tipp: Ha csak egyszeri alkalommal akarod használni az adatcsomagot, akkor is a megújuló mobilnetet válasszad, majd azonnal kattints a “lemondás” gombra. Így megkapod a netet olcsóbban és nem fog újból aktiválódni. Persze, ha jövő hónapban szeretnéd bármikor felmehetsz a netinfo oldalára és újra megrendelheted a csomagot.

 

Elégedett vagy a szolgáltatással? Gyakran kell használnod? Kérdések és megjegyzések alul.

[Total: 6    Average: 2.5/5]
  • Barnabás - TarifaExpert

    A TarifaExpert társalapítója vagyok. Célom, hogy segítsünk neked a bonyolult szolgáltatásokat átláthatóvá és összehasonlíthatóvá tenni. Kalkulátorunkkal az egyedi igényeid alapján megtaláljuk neked a legjobb ajánlatot. A tarifa összehasonlítás sosem volt még ilyen egyszerű.