Korlátlan mobilinternet csomagok összehasonlítása

Érdemes lehet megfontolni a korlátlan mobilnet csomagokra való váltást, mivel manapság egyre több mobilinternetet használnak az okostelefonok

A cikkben szereplő adatokat 2018.07.16-al frissítettük.

Vajon megéri korlátlan csomagot választani 2018-ban? Olvass tovább és megtudod.

A korlátlan csomagoknak előnyük, hogy bármennyit internetezhetsz az okostelefonodon, ha nem vagy Wi-Fi közelben. Viszont figyelni kell az árakra és, hogy vannak-e megkötések az adat csomagra az internet szolgáltatónál.

Mobilnet csomag kiválasztásnál két dolgot kell figyelembe venni:

1. Mennyi netet használsz egy hónap alatt?

Ha nem éred el a minimális adat mennyiséget, akkor valószínűleg egy kisebb tarifát érdemes választanod. Könnyen le tudod ellenőrizni a telefonodon, hogy mennyi adatot használsz fel egy hónap alatt. Android-on látogass el a beállítások > adathasználat menüpontra. Itt ketté tudod osztani, hogy mobilról és wifi-ről mennyit fogyasztottál.

 mobilnet fogyasztás megtekintése

2. Milyen sebességre van szükséged?

Ha csak böngészni, navigálni, email-eket olvasni, facebook-ozni és chat-elni szeretnél, akkor nem számít az internet gyorsaság. Nem fogsz nagy különbséget érezni, ha gyorsabb netre kapcsolsz.

Általában streaming videó nézés vagy zene hallgatás, videó chat és online játékhoz lesz szükség nagyobb sebességre.

Spotify: 1-2 Mbps az ajánlott
Youtube: 720p videóhoz 2.5 Mbps, 1080p (full HD) videóhoz pedig 4 Mbps az ajánlott
Skype: Jó minőségű videóhoz 400 kbps, HD videóhoz 1.2 Mbps ajánlott

Tipp: Ha gyors mobilnetre van szükséged, akkor a Telenor Hello Data csomagjait ajánljuk, ha elég a kicsit lassabb net, akkor a UPC Super csomagjai is megfelelnek.

Megnéztük a piacon található korlátlan mobilnet csomagokat

Ebben a táblázatban összehasonlítottuk a Telenor, Telekom, Vodafone és UPC korlátlan mobilnet csomagjait. Azt néztük meg, hogy mennyiért tudnánk legolcsóbban korlátlan mobilinternet csomaghoz jutni.

Telekom korlátlan mobilnet csomag
EU-ban 15 GB felhasználható
80 perc vagy SMS a csomagban utána 35 Ft/perc vagy SMS
Havi 12 000 Ft
Vodafone korlátlan mobilnet csomag
EU-ban korlátlanul felhasználható (ha többet vagy itthon)
Korlátlan perc és SMS
Havi 15 990 Ft
Telenor korlátlan mobilnet csomag
EU-ban 5.5 GB felhasználható
50 perc a csomagban utána 35 Ft/perc vagy SMS
Havi 5 990 Ft
UPC korlátlan mobilnet csomag
EU-ban korlátlanul felhasználható (ha többet vagy itthon)
Korlátlan hálózaton belül Hálózaton kívül 120 perc utána 35 Ft/perc vagy SMS
Havi 15 990 Ft

Megjegyzés: Ha készülék nélkül veszed a csomagot, akkor a Telekomnál 3 hónapig 1000 Ft kedvezményt kapsz a havidíjból.

Telenor korlátlan mobilnet csomagok

5 korlátlan mobilnet csomagot hozott ki a Telenor Hello Data néven. A Hipernet hálózatot használják, aminek az elméleti sebessége 150/20 Mbps, tehát a fenti streaming szolgáltatásokra és online játékhoz bőven elég.

Hello Data Start
EU-ban 5.5 GB felhasználható
Hálózaton belül és EU-ban is 50 perc, 35 Ft/SMS
Havi 5 520 Ft
Nincs hűségidő
Hello Data Standard
EU-ban 9 GB felhasználható
Hálózaton belül és EU-ban is 200 perc, 35 Ft/SMS
Havi 9 520 Ft
Nincs hűségidő
Hello Data Medium
EU-ban 13 GB felhasználható
Hálózaton belül és EU-ban is 500 perc, 35 Ft/SMS
Havi 14 520 Ft
Nincs hűségidő
Hello Data Premium
EU-ban 17.5 GB felhasználható
Hálózaton belül és EU-ban is Korlátlan perc és SMS
Havi 18 800 Ft
Nincs hűségidő

A csomagokhoz nincs hűségidő és készüléket nem lehet melléjük választani. A Hello Data-ról nem rég írtunk bejegyzést ahol kiszámoltuk, hogy hány GB adathasználat után éri meg más lakossági csomagokkal szemben, ezt a táblázatba is beírtuk. Érdemes megnézned mielőtt váltanál. Ha már döntöttél, a csomagokat itt tudod megrendelni.

UPC korlátlan mobilnet csomagok

A UPC-s korlátlan mobilnet tarifák hátránya, hogy csak azoknak érhető el az akciós áron, akiknek van otthoni vezetékes UPC szolgáltatásuk. Akik nem rendelkeznek ilyen csomaggal, azoknak 20%-os felárat kell fizetniük, a csomag ára így már 6790 Ft-ra változik.

A UPC mobil Super csomagjai 21 Mbps letöltési sebességre képesek, míg a feltöltési sebesség 5 Mbps. A UPC mobil a Vodafone hálózatát használja, így ha a lefedettségre vagy kíváncsi elég ha megnézed a Vodafone lefedettségi térképét.

UPC Mobil Super
Havi 5 990 Ft
Korlátlan 21 Mbps / 5 Mbps
Hálózaton belül korlátlan + 120 perc
UPC Mobil Super Plus
Havi 8 490 Ft
Korlátlan 21 Mbps / 5 Mbps
Hálózaton belül korlátlan + 400

Hogyan teljesített a UPC és a Telenor mobilnet sebessége?

Kötöttünk egy UPC Mobil Super előfizetést, hogy első kézből megoszthassuk a tapasztalatainkat. A UPC korlátlan tarifa elméletileg 21 Mbps letöltési és 5 Mbps feltöltési sebességre képes.

Mi Budapesten próbáltuk ki a szolgáltatást, de mivel a UPC a Vodafone hálózatát használja, aminek 98,5%-os lefedettsége van országosan, ezért a 21/5-ös sebesség minden városban elérhető.

A UPC mobilnet sebessége meglepetést hozott teszteléskor a letöltési sebesség nem érte el az ígért 21 megabitet, viszont a feltöltés nem volt 5 megabitre korlátozva, itt 19 Mbps-t el tudtunk érni Budapest IX. kerületben?

Neked is UPC vagy Vodafone mobilneted van? Írd meg, hogy te milyen sebességet mértél. A sebességet itt tudod mérni.

UPC korlátlan mobilnet sebesség

 

A Telenor hipernet nekünk Budapesten körülbelül 24 Mbps-al teljesített. Elmarad az elméleti sebességtől, de bőven elég, hogy a netes igényeinket kielégítse.

Telenor hipernet sebességmérés

Korlátlan mobilnet PC-ről – internet megosztás

A szolgáltatók jelenleg nem korlátozzák a mobilnet csomagok megosztását, így a korlátlan tarifákat is meg tudod osztani otthoni számítógépedre, vagy laptopodra. A Telenor Hello Data csomagok esetében olyan kikötést alkalmaz a szolgáltató, hogy minden hónapban legalább 1 hanghívást indítanod kell a telefonodról, hogy ne legyen korlátozva az előfizetésed.
Ezen kívül a SIM kártyát csak mobiltelefonba használhatod, nem teheted be mobil stick-be vagy mifi adapterbe. Viszont az teljesen megengedett, hogy egy külön mobilt tarts fenn és azt használd mifi modemként, havonta viszont egy hívást mindenképpen indítanod kell.

Adatforgalmi limit nincs, ezt a telenor is megerősítette:

korlátlan mobilnet

 

A videóban láthatod a mobilnetes sebesség különbségeket

Kinek jó a UPC Korlátlan mobilnet?

Mikor ajánlom:

 • Ha sok ismerősödnek van UPC mobil előfizetése
 • Ha sokat chat-elsz, böngészel vagy email-ezel, mikor nem vagy WiFi közelben
 • Ha készüléket is szeretnél

Mikor nem ajánlom:

 • Ha nem kártyafüggetlen a telefonod, ugyanis csak ezekbe tudod betenni a UPC-s sim kártyát
 • Ha nincs UPC vezetékes előfizetésed. Ebben az esetben ugyanis 20% magasabb az előfizetési díj
 • Ha gyors netre van szükséged

Kinek jó a Telenor Korlátlan mobilnet?

Mikor ajánlom:

 • Ha sokat chat-elsz, böngészel vagy email-ezel, mikor nem vagy WiFi közelben
 • Ha szereted a villámgyors netet
 • Ha nincs szükséged új készülékre

Mikor nem ajánlom:

 • Ha hűségidőt szeretnének kötni
 • Ha készüléket szeretnél a csomaghoz

Mi van korlátozva a UPC-nél?

A UPC kényesen ügyel arra, hogy minden olyan tevékenységet, ami nem minősül „lakossági felhasználásnak” tiltson az ÁSZF-ben. A SIM kártyát ÁSZF szerint csak mobiltelefonban lehet használni és nem lehet tovább osztani, azaz nem csinálhatsz vele WiFi hotspotot.

Ez a kikötés korábban a Vodafone ÁSZF-ben is szerepelt, viszont mivel ennek a funkciónak a használata annyira elterjed az ügyfelek között, ezért a szolgáltató nem bontott szerződést azokkal, akik nem produkáltak kiugróan magas adatforgalmat.

Úgy gondoljuk, hogy a UPC mobil sem fogja elkezdeni a nehezen megszerzett ügyfeleit a WiFi Hotspot funkció miatt korlátozni.  Így az internetmegosztás a Super csomagokkal is bátran lehet használni.

Mi van korlátozva a Telenor-nál?

Ahogy korábban mér írtuk a Telenornál minden hónapban legalább egyszer hívást kell indítani, nem lehet használni a csomagot gépek közötti kommunikációra és nem használhatod kizárólag adatmegosztásra.

Összegzés

Minden embernek más és más a mobilozási szokása, ezért nem lehet egyértelműen kimondani, hogy kinek éri meg a UPC vagy a Telenor korlátlan mobilinternet csomagja.

A szolgáltatók nap mint nap új ajánlatokkal jönnek ki, ezért érdemes ellenőrizned, hogy milyen tarifával jársz a legjobban. Próbáld ki kalkulátorunkat, amely használati szokásaid alapján kiszámolja, hogy melyik tarifacsomaggal jársz a legjobban.

Neked mi a tapasztalatod az itthoni mobilnet csomagokkal? Te milyen sebességet tudsz elérni a lakóhelyeden? Írd meg az eredményeket kommentben! 

[Total: 34    Average: 2.9/5]
 • Barnabás - TarifaExpert

  A TarifaExpert társalapítója vagyok. Célom, hogy segítsünk neked a bonyolult szolgáltatásokat átláthatóvá és összehasonlíthatóvá tenni. Kalkulátorunkkal az egyedi igényeid alapján megtaláljuk neked a legjobb ajánlatot. A tarifa összehasonlítás sosem volt még ilyen egyszerű.