Hűségidő ellenőrzése online

Fontos tudnivalók hűségidővel kapcsolatban

A mobil telefon szolgáltatóktól biztos sokat hallottad azt a kifejezést, hogy “hűségidő”. Különböző hűségidők mellett változó kezdvezményeket szoktak adni a szolgáltatók. Tudd meg miért van ez és mikre érdemes odafigyelned.

Mi az a hűségidő?

A hűségidő egyfajta garancia a szolgáltatónak, hogy egy megadott ideig az ügyfelei maradunk. Az előfizető vállalja, hogy a mobil szolgáltatónál marad, amiért cserébe a szolgáltató kedvezményeket ad.

Ez egy win-win üzlet, mivel a vásárló kedvezményt kaphat a mobil árából és a percdíjak is változatlanok maradnak két évig.

Hogyan tudom megnézni mikor jár le a hűségidőm?

Fontos tudni, hogy mikor jár le a hűségidőd, mert úgy tudsz azonnal új kedvezményes készüléket vásárolni vagy váltani egy olcsóbb díjcsomagra. Ha már tudod mikor jár le a hűségidőd, használd a tarifa összehasonlító kalkulátorunkat. Állítsd be a használati szokásaidat és iratkozz fel, hogy hűségidőd lejáratakor értesíthessünk a piacon levő aktuális legolcsóbb ajánlattal.

Ha még nem tudod mikor jár le, olvass tovább, hogy hogyan tudod ellenőrizni.

Szerződés felmondása hűségidő alatt

A hűségidő mindkét szerződő fél számára előnyös lehet, gond csak akkor van, hogyha a vásárló egy jobb ajánlatot talál és a hűségidő még nem járt le és fel akarja mondani a szerződését.

Hűségidők fajtái

Szolgáltató hűség

Itt csupán annyit vállalunk, hogy a szolgáltatónál maradunk. A szolgáltató csomagjai között szabadon válthatunk az alacsonyabb és magasabb havidíjú tarifák között.

Tarifahűség

Kedvezményes percdíjakért cserébe a szolgáltatónál tarifahűséget kell aláírnunk. Ezzel nem csak azt vállaljuk, hogy az adott mobil szolgáltatónál maradunk, hanem azt is, hogy a hűségidő alatt nem váltunk alacsonyabb havidíjú tarifára.

Hűség készülék vásárlása esetén

A szolgáltató a saját listaárához képest kedvezményt ad a készülékek árából, amit a szerződés korai felmondása esetén vissza szeretne kapni. (természetesen csak a fennmaradó hónapokra vetített arányos részét kérheti) Ha a hűségidő lejárta előtt mondjuk fel a szerződést, akkor ezért készülék kötbért kell fizetnünk.

Kötbér a készülékre?

Amennyiben a tarifa mellé készüléket is vásároltunk, úgy nem csak szolgáltató hűséget és tarifahűséget, hanem készülékár kedvezményt is igénybe vettünk.

A készülékár kedvezmény mértéke függ attól, hogy milyen tarifacsomagot választunk, de jellemzően minél magasabb havidíjú csomagot választunk annál alacsonyabb készülék árra számíthatunk.

Hogyan számolhatom ki a készülék kötbért?

A kötbért mértékét 3 dolog befolyásolja.

 1. Mennyi idő van még hátra a határozott idejű szerződésemből
 2. Mennyiért vetted a telefont anno (figyelj arra, hogy nem az átvételkori ár számít hanem a készülék teljes ára, ami a készülék törlesztő részletekkel együtt fizettél ki)
 3. Mennyi volt a telefon listaára a szolgáltató szerint (ez sajnos a legtöbb esetben magasabb, mint a piaci ár)

Példa:
Fel szeretném mondani a 24 hónapos előfizetésemet, amiből 10 hónap van még hátra (14 hónapot használtam) és egy iPhone 5s telefont vettem 80.000 Ft ért, aminek a szerződéskori listaára 140.000 Ft volt. Ebban az esetben az alábbiak szerint kell számolnom:
Készülékár kedvezmény: 140.000 – 80.000 = 60.000 Ft
Várható kötbér összege: (60.000/24) X 10 = 25.000 Ft
(10 hónapnyi kedvezményt kell kifizetnem)

A készülékek árlistájá szolgáltatónként

Vodafone árlista

Telekom árlista

Telenor árlista

Hűségidő lejáratának ellenőrzése online

A telefonos ügyfélszolgálaton kívül online is ellenőrizheted, hogy mikor jár le a hűségidőd és mikor hosszabbíthatsz. Jó tudni, hogyha nem akarsz szolgáltatót váltani, akkor jellemzően már a hűségidő lejárata előtt 3 hónappal vásárolhatsz kedvezményesen készüléket.

Vodafone hűségidő lejáratának ellenőrzése

Lépj be a Vodafone saját fiókodba, majd nyisd meg a következő linket: Vodafone hűségidő ellenőrzés Fontos, hogy ezt bejelentkezett állapotban tedd meg, ellenkező esetben a Vodafone Shop-ba irányít a link.

Ha beléptél a következő képhez hasonló oldalt kell kell látnod, ahol a telefonszámod mellett megjelenik a következő készülévásárlás időpontja:

Telekom hűségidő lejáratnák ellenőrzése

Lépj be a telekomos fiókodba, majd kattints a következő linkre:
Telekom vásárlási útmutató

Belépés után láthatod, hogy mikor jár le a Telekomos hűségidőd és mikor tudsz akciós készüléket vásárolni.

telekom hűségidő - szerződés hoszabbítás

Telenor hűségidő lejáratának ellenőrzése

A Telenoros fiókodba való belépés után keresd meg a szolgáltatások menüpontot. Az aktív szolgáltatások között tudod megtalálni a legutóbb vásárolt készülék vásárlási időpontját. Ehhez kell két évet hozzáadnod.

A menüpontot itt belépés után erre a linkre kattintva is elérheted:

https://my.telenor.hu/

telenor hűségidő

Mit kell tenned, ha már tudod, mikor jár le a hűségidőd?

Ha megtudtad, hogy mikor jár le a hűségidőd érdemes egy emlékeztetőt beállítanod magadnak, hogy mindenképp tudd mikor válthatsz.
Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik díjcsomag lenne a legjobb számodra jelenleg vagy hol lehet legolcsóbban készüléket vásárolni, akkor próbáld ki a kalkulátorunkat. Használati szokásaid alapján összehasonlítjuk a piacon levő ajánlatokat és megmondjuk melyik szolgáltatónál melyik dijcsomagban érdemes készüléket vásárolnod.

Elégedett vagy a jelenlegi szolgáltatásoddal? Ha lejár a hűségidőd váltani fogsz? Írd meg a véleményed alul.


[Total: 4    Average: 3.8/5]
 • Barnabás - TarifaExpert

  A TarifaExpert társalapítója vagyok. Célom, hogy segítsünk neked a bonyolult szolgáltatásokat átláthatóvá és összehasonlíthatóvá tenni. Kalkulátorunkkal az egyedi igényeid alapján megtaláljuk neked a legjobb ajánlatot. A tarifa összehasonlítás sosem volt még ilyen egyszerű.

9 thoughts on “Hűségidő ellenőrzése online

 1. Pingback: tizanidine pill
 2. Pingback: molnupravir
 3. Pingback: olumiant 4 mg
 4. Pingback: chloroquine otc
 5. Pingback: 2formats
 6. Pingback: Leandro Farland

Comments are closed.